Hongaars leren voor nederlanders bij de hongaarse school in Haarlem

BOEKEN & LESMATERIAAL te koop

Bij de Hongaarse School is allerlei lesmateriaal Hongaars en Nederlands voor Hongaren te bestellen. Deze materialen kunt u in de regel ook aanschaffen tijdens beurzen en evenementen, maar onderstaande evenementen zijn in deze 'corona'-tijd allemaal afgelast of uitgesteld, dus vooralsnog resteert de verkoop via deze pagina.


(In het verleden kon u deze materialen en boeken aanschaffen op de Sulibuli's of schoolfeesten van de Hongaarse School, bij Most Magyarul! draait door,  HungaroMania in Leuven (B) of op Hongarije Plaza.)

Hoe kunt u bestellen? Megrendelések:

NL: U kunt een bestelling plaatsen via ons webformulier en geef daar dan ook meteen uw postadres op.


HU: A könyveket meg lehet rendelni a webűrlapon keresztül. Írják meg hogy mit rendelnek és az üres mezőbe írja be a postacímét is! 

De közvetlenül emailen is is lehet feladni a rendelésüket!

NL: Ook kunt u een gewoon e-mailtje sturen aan info@ hongaarseschool.nl. of u kunt uitgever Edwin van Schie via Facebook een bericht sturen en daarin uw wensen en gegevens noteren.


Lesmateriaal

Overzicht van het leverbare lesmateriaal en andere Hongaarse boeken en producten (prijzen excl. verzendkosten, tenzij anders vermeld).tekst

Nieuwe uitgave Beszélj Magyarul!

Compleet gemoderniseerde tweede druk van het cursusboek Beszélj Magyarul!

Na dertig jaar is eindelijk de nieuwe druk van ons cursusboek Beszélj Magyarul! verschenen.
Compleet vernieuwd,  verbeterd, herzien en uitgebreid met nog een aantal grammaticale items en een flink aantal nieuwe oefeningen.
Het woordenboekgedeelte is in omvang verdubbeld.

Prijs: € 30,- excl. verzendkostenNieuw:

Audio-cd bij Beszélj Magyarul

Sinds Hongarije Plaza (23-09-23) verkrijgbaar: 

De audio-cd of audiotracks bij de herziene tweede druk van Beszélj Magyarul!


Prijzen: Lesboek Beszélj Magyarul!

excl. portokosten: € 30,- audio-cd: € 10,- audiotracks: € 7,-


Beursprijzen: alleen op Hongarije Plaza en Hungaromania:

Beszélj Magyarul! + audio-cd of -tracks:  € 35,-.


Kort overzicht van de Hongaarse grammatica

Het in een nieuw jasje gestoken Kort overzicht van de Hongaarse grammatica:  € 20,- excl. verzendkosten.

(Verzendkosten indien alleen dit boek wordt besteld, bedragen binnen Nederland € 4,50.  Naar België € 7,50 en Hongarije: € 9,50
Ragozó, tabellenboekje met werkwoordsvervoegingen: 16,-

            
Nem csak novellák: voor gevorderden: leesteksten met audio: 14,-  Tijdelijk niet leverbaar - op aanvraag kunnen wij een bestelling doen


Hungarolingua 2.1 of 2.2  Niet meer in ons assortiment, alleen nog enkele restantexemplaren op aanvraag

Andere boeken, romans in verkoop

De Hongaarse kindertreinen (UITVERKOCHT)

Er is onlangs een nieuw boek verschenen over de Hongaarse kindertreinen van de jaren '20 van de vorige eeuw, waardoor veel contacten zijn ontstaan tussen Belgische/Nederlandse en Hongaarse families.

De volledige titel luidt: De Hongaarse kindertreinen. Een levende brug tussen Hongarije, Nederland en België na de Eerste Wereldoorlog.

Het boek stond onder redactie van  Orsolya Réthelyi, Gábor Pusztai en Maarten J. Aalders en bevat o.a. bijdragen van de Kindertreinenconferentie die eind 2018 in Budapest werd gehouden aan de ELTE-Universiteit. De prijs van dit fraaie boek is € 25,- excl. verzendkosten (NL: € 4,50, B:  9,-)

(Tijdelijk?) niet meer leverbaar):

Artikeltje uit Most Magyarul! 69:

"Ik wist niet dat dit kleinood er opnieuw bij mij zou inhakken. Wat een kwetsbare opstelling van de auteur in de inleiding, wat een heftige emotie in een paar pennenstreken… Weer werd ik de geschiedenis van Hongarije en die van de treinkinderen in het bijzonder binnengezogen. Natuurlijk heeft het vertrek van al die kinderen ook zijn emotionele sporen nagelaten in Hongarije, natuurlijk werkt een onverwerkt of onbekend verleden door in het heden… kortom ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is (in de thema’s treinkinderen, Hongaarse geschiedenis en Nederlands-Hongaarse contacten) of zelfs geïntrigéerd is door het onderwerp dit boekje te bestellen."

Els Wárlám is er in ieder geval in geslaagd niet alleen haar eigen zoektocht naar haar wortels te voltooien, maar ook een stukje (oral) history vast te leggen, waarmee anderen wellicht hún zoektocht kunnen complementeren. Prijs:  € 15,- ex portokosten

Romans van Leonóra Mörk

Over het eerste boek van Leonóra Mörk, A Hellinger Madonna, schreef Edwin van Schie in Most Magyarul! 69:
"Ik heb genoten van andermaal een literaire, kunsthistorische  thriller, nu gesitueerd in het hart van Duitsland, in het land van Goethe en Wagner, het land van landhuizen, kasteeltjes en barok. (...)

Het (Hongaarstalige) verhaal laat zich vlot lezen. Het boek bevat zeer hedendaags Hongaars, tot en met termen uit de sociale media aan toe. De taal is niet al te moeilijk, de zinnen zijn relatief kort. Ik heb het idee dat ook de verder gevorderde cursist er leerzame uren mee kan doorbrengen. Ook Leonóra's zesde boek A Herceg és a lányka was weer net zo'n bundeling van spanning, romantiek en  kunst- en muziekhistorische weetjes. 

Wim Kersbergen schreef er in Most Magyarul! 90 een artikel over.

Prijs :  € 15,- ex portokosten.


Sinds september is bovendien Leonóra's nieuwste roman Törött tulipánok bij ons verkrijgbaar. Dit boek speelt zich af in de zeventiende eeuw in Nederland en biedt fraaie beschrijvingen van tal van historische figuren en hun woonplaatsen, kasteeltjes etc. 

Een prettig cadeau voor uw Hongaarse partner, of voor wie vergevorderd cursist Hongaars is! Prijs :  € 15,- ex portokosten.


Ook leverbaar uit voorraad: A porcelánlány en A papagájos ablak 

Niet meer leverbaar:

De oude  eerste druk  van onze beginnerscursus 

Beszélj Magyarul! 


Wij houden geen voorraad meer aan van magyar-OK)

Magyar-OK, incl. werkboek, dl. A1 € 28,- 

  (op aanvraag)

Magyar-OK,  werkboek,  A2. € 12,- 

  cursusboek op aanvraag)

Magyar-OK, incl. werkboek, dl. B1. € 30,-

  (3 in voorraad )

NIEUW: Magyar-OK, incl. werkboek, dl. B2. € 30,- 

   (geen voorraad!)


    Prijzen Magyar OK en onderstaande producten exclusief verzendkosten a 4,50

Megszólalni hollandul: Nederlands voor Hongaren, € 28,


Kis holland nyelvtan (Nederlandse grammatica voor Hongaren),

€ 12,-.,-

UITVERKOOP: Laatste diverse fiets- en wandelkaarten regio’s Hongarije. Nu voor € 5,- of 3 kaarten voor  € 10,- (Kaarten van Cartographia en nieuwe kaarten Balaton blijven € 10,-). LET OP: niet alles is meer leverbaar!!

Een overzicht van het totale aanbod staat hier (maar niet alles is meer leverbaar).

Karády-Cd Edina Csüllög Liederen van verlangen, met tweetalig tekstboekje  € 10,- 


Kerst-cd Edina Csüllög Laat de citers slaan! Citerád zengjen! €7,- (beide cd's samen voor € 15,-)


Verzendkosten i.h.a. € 4,50 (cd's 2,60) 

Verzendkosten pakket B / HU: vanaf  € 12,60
Tot 350 g naar België:  7,50


Kerst-cd Edina Csüllög Laat de citers slaan!Citerád zengjen! €7,- (beide cd's samen voor € 15,-)

Mi újság?  

Cursus door Erzsébet Beöthy.

Onze review van dit uitstekende, veelomvattende Nederlandstalige lesmateriaal Hongaars staat op de nieuwe site www.hongaarseliteratuur.nl. Dit is de directe link. Het boek was op Hongarije Plaza 2018 bij ons verkrijgbaar, maar zit momenteel niet in ons assortiment.


Info: 023 538 94 61 of info@hongaarseschool.nl of u kunt een bestelling plaatsen via ons webformulier en geef daar dan ook meteen uw postadres op.

Sok sikert kívánok!


Bestellen kan via telefoon of mail of via ons webcontactformulier. (Daar even doorscrollen en invullen). U kunt ons ook direct mailen, zie hieronder, of via facebook een bericht sturen aan Edwin van Schie

Hongaarse School, tel. 023 538 9461 (oud antwoordapparaat, het kan zijn dat uw bestelling niet goed wordt opgenomen op het bandje).
Of bel mobiel met Edwin van Schie:  06 22 476 781.

info @ hongaarseschool.nl (spaties verwijderen)tekst

Hongaarse School

Goed hongaars spreken leer je op de hongaarseschool in haarlem