Hongaars leren voor nederlanders bij de hongaarse school in Haarlem

Om te reserveren /zich aan te melden stuurt u ons een mail via onderstaand emailadres. U kunt ook ons webformulier invullen en ons daarin laten weten wat uw wensen zijn!Hongaarse School 30 jaar

Feestelijke concertmiddag op 3 november 2019

Dit jaar mag de Hongaarse School zijn 30-jarig bestaan vieren. In het najaar van 1988 begonnen met de eerste cursussen Hongaars voor Nederlanders schreef ik in januari 1989 mijn onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels is de Hongaarse School ook het moederbedrijf van Uitgeverij Hongarije Magazine en van websites als www.hongaarse-evenementen.nl en van mijn vertaal- en tolkactiviteiten. Natuurlijk kan ik bij de totstandkoming van de inmiddels 86 nummers van Most Magyarul! Hongarije Magazine het werk niet alleen aan en leveren tal van vrijwilligers en andere zzp'ers actief en enthousiast hun bijdragen!


Ons 30-jarig bestaan is dus wel weer een feestje waard:

Daarom komt er dit jaar weer een editie van Most Magyarul! draait door, de combinatie van een 'sulibuli' en Hongaarse optredens. Dit jaar zal het programma bestaan uit wederom tweetalige podiumgesprekjes met onze gasten, een tweetal concerten en een dansoptreden. Het hoofdconcert wordt verzorgd door het befaamde Trio Trabant, dat u met zijn programma  van Hongaarse volksmuziek mee zal nemen naar de diverse regio's van het vroegere grote Hongarije en muziek zal spelen uit Kalotaszeg, Szatmár, Felvidék en Hongarije. 


Dit keer wordt het Trio Trabant opnieuw aangevuld met zangeres en citerspeelster Edina Csüllög uit Hongarije, Edina woonde en werkte vanaf 2006 acht jaar in Nederland. In die tijd heeft zij diverse optredens en concerten verzorgd voor de Hongaarse School en gaf zij een speciaal Karády-concert voor het 25-jarig bestaan van de Hongaarse School. Na een tweetal concerten in Goes en Geleen in 2014 georganiseerd door Uitgeverij Hongarije Magazine ging zij weer terug naar Hongarije waar zij inmiddels frequent op de bühne staat. Edina zal bij Most Magyarul! draait door met een van de leden van haar ensemble ook een set spelen van Hongaarse evergreens en schlagers en van de 'Liederen van verlangen' van Karády Katalin (waarvan de Hongaarse School in 2014 een cd heeft uitgegeven). 

Ook het Karpaten Ensemble maakt zijn opwachting met spectaculaire Hongaarse dansen.

Zoals gewoonlijk wordt het evenement afgesloten met een Hongaarse maaltijd, waarvoor dit jaar wordt getekend door 'Gonosz mostoha', die momenteel op Facebook furore maakt met de lekkerste van de lekkerste Hongaarse gerechten en gebaksoorten.


Behalve haar gebak kunt u ook weer komen winkelen in de heerlijke Hongaarse santenkraam van De Smaak van Hongarije

We hopen u ook nog wat andere verrassingen te kunnen aanbieden... 


Het evenement vindt plaats in de Feestzaal van Ruud & Ági aan de Noordermaatweg 2 te Heemskerk. 

Parkeren uitsluitend aan de overkant van de Rijksstraatweg/Kennemerstraatweg op het parkeerterrein van het Noord-Hollands Duinreservaat.

Zaal open om 15.00 u.

Aanvang 15.30 u. Kofffie,Thee, drankjes, gebak en versnaperingen verkrijgbaar. Maaltijd (inclusief de entreeprijs) vanaf plm. 17.45 u.


Datum: zondagmiddag 3 november vrij. Toegang inclusief maaltijd is slechts € 15,- (kinderen t/m 12 jaar betalen alleen  € 5,- voor de maaltijd). Reserveren kan via het e-mailadres info@hongaarsconcert.nl

Wij hopen op een grote opkomst van lezers van Most Magyarul!, cursisten en oud-.cursisten van de Hongaarse School en Holland Suli en van ieder die graag een Hongaars evenement bijwoont.

Edwin van Schie

Openbaar vervoer -- tömegközlekedés:Hongaarse School

Goed hongaars spreken leer je op de hongaarseschool in haarlem