Hongaars leren voor nederlanders bij de hongaarse school in Haarlem

Welkom bij de Hongaarse School!


Ook in januari gaat er weer een nieuwe beginnerscursus Hongaars  van start. Deze is op dinsdagavond om 19.00 u. De eerste les is op 9 januari 2018.


Meer informatie over het cursusseizoen, tarieven, lesmateriaal en het actuele rooster vindt u op onze pagina ROOSTER.


De beginnerscursus die op dinsdag 9 januari om 19.,00 u. van start gaat, telt 18 bijeenkomsten en kost € 200,- 

Holland Suli: Nederlands voor Hongaren: Érdekelnek a holland nyelvtanfolyamaink? Lsd a www.hollandsuli.nl oldalunkat. 

Komende evenementen: Zie voor actueel Hongaars gerelateerd uitgaansnieuws  www.hongaarse-evenementen.nl

Ook in januari gaat er weer een nieuwe beginnerscursus Hongaars  van start. Deze is op dinsdagavond om 19.00 u. De eerste les is op 9 januari 2018.

Meer informatie over het cursusseizoen, tarieven, lesmateriaal en het actuele rooster vindt u op onze pagina ROOSTER.

De beginnerscursus die in januari van start gaat, telt 18 bijeenkomsten en kost € 200,- 
Het lesmateriaal dat we in de cursus gebruiken is Beszélj Magyarul!, dat op de eerste les verkrijgbaar is (boek + cd:  € 30,-). U kunt het cursusgeld incl. het bedrag voor het lespakket op de eerste les voldoen of overmaken op IBAN: NL31 ABNA 0848 2674 27 t.g.v. Hongaarse School.

Lokatie:  Eksterlaan 230, Haarlem Noord. Op de pagina ROOSTER vindt u tevens verdere informatie en onze cursusvoorwaarden. Contact:  info @ hongaarseschool.nl (spaties weghalen) of 023 538 9461, of via docent Edwin van Schie op Facebook Neem contact op voor eventueel meedoen of instromen in een van de lopende groepen.. Neem contact op voor eventueel meedoen of instromen in een van de lopende groepen.


A viszontlátásra!!


Vakantiecursus
In het voorjaar is er de mogelijkheid om in een korte vakantiecursus een basis op te doen van de Hongaarse taal. We besteden aandacht aan de juiste uitspraak (onmisbaar als u uw Hongaarse vakantiebestemming wilt opnoemen in Hongarije), begroetingen en beginnerscommunicatie.  Het tijdstip is nog niet bekend, maar nieuws volgt medio april 2018).Bestelling lesmateriaal:
U kunt onze beginnerscursus Hongaars met audio-cd (Beszélj Magyarul!) ook bestellen voor thuisstudie. Kosten € 34,- incl. portokosten (binnen Nederland). Het Kort overzicht van de Hongaarse grammatica kost € 16,50 en is eveneens te bestellen via de bestelservice.


Nederlandse les voor Hongaren:

Zie rubriek Holland Suli of onze nieuwe site hollandsuli.nl

A Holland suliról magyarul:
Ha Ön magyar és szeretne hollandul tanulni, kérjük írjon emailt illetve vegyék fel velünk a kapcsolatot a CONTACT rovatban található webűrlapon.

Tel. 023 538 9461, 06 22 476 781. Folyamatosan lehet jelentkezni, valamint időnként kezdődik új (kezdő) csoport is. 
Az iskola címe és helyszíne: Eksterlaan 230, 2026 XM Haarlem

Algemene info over Hongaars leren


Hongaars leren in 2018-2019
Het rooster van het cursusseizoen 2018-2019 is vanaf eind augustus 2018 bekend, Informatie over de nieuwe beginnersgroep van januari 2019  is in de loop van december bekend. Op de pagina rooster vindt u verdere  cursusinformatie en de (betalings-)voorwaarden. 


Sok sikert kívánunk!!


Individuele wensen en vragen kunt u altijd mailen naar info @ Hongaarseschool.nl . Bellen met 023 538 9461.Kroniek:

Hongaars concertfeest Hongaarse School & jubileum 20 jaar Most Magyarul!

Motto: Most Magyarul! draait door...editie 2016  met Nobilissima, Marcsi Banda, Gaborband, Családi Néptánc Együttes, twee schrijfsters en goulash van Kokendeketels.nl

Een uitvoerig verslag van deze leuke Hongaars-Nederlandse ontmoetingsdag en concertfeest op 3 juli 2016  vindt op onze evenementensite www.hongaarsconcert.nl.

En zie ook de film op You Tube!

Leuk nieuwtje:

De Hongaarse School stond in mei 2016 in Nők Lapja, de Hongaarse "Libelle". Klik  hier en lees het eerste deel!


LESMATERIAAL te koop

Bij de Hongaarse School is allerlei lesmateriaal Hongaars en Nederlands voor Hongaren te bestellen. Deze materialen kunt u ook aanschaffen tijdens beurzen en evenementen. Bijvoorbeeld op de Sulibuli's of schoolfeesten van de Hongaarse School, Most magyarul! draait door, HungaroMania in leuven (B) op 25 februari 2018 of op Hongarije Plaza, 29 september 2018, Zie hieronder.


Prijzen lesmateriaal:

Hieronder een overzicht van het leverbare lesmateriaal en andere Hongaarse producten (prijzen excl. verzendkosten, tenzij anders vermeld)

 Beszélj Magyarul! (beginnerscursus Hongaars) € 20,- 
 CD bij Beszélj Magyarul!  € 10,- 
 Kort overzicht van de Hongaarse Grammatica € 16,50 (incl. verz. in NL)
 Magyar-OK, dl. 1. € 28,- (excl. verzendkosten)
 Magyar-OK, dl. 2. € 28,- (excl. verzendkosten)

 Magyar-OK, dl. 3. € 28,- (excl. verzendkosten)

 Megszólalni hollandul: Nederlands voor Hongaren, € 27,-
 Karády-Cd Edina Csüllög Liederen van verlangen, met tweetalig tekstboekje  10,- 
 Kerst-cd Edina Csüllög Laat de citers slaan! Citerád zengjen! 5,- (gratis bij Karády-cd)
 Ragozó, tabellenboekje met werkwoordsvervoegingen: 12,-            
 Nem csak novellák: voor gevorderden:  leesteksten met audio-cd's: 14,-

 Diverse fiets- en wandelkaarten regio’s Hongarije   € 10,-

 Verzendkosten € 4,- (cd's 2,50) 
 Verzendkosten pakket B / HU vanaf  € 11,-

Bestellen kan via telefoon of mail of via ons  webcontactformulier. (Daar even doorscrollen en invullen). U kunt ons ook direct mailen, zie hieronder, of via facebook een bericht sturen aan Edwin van Schie

Hongaarse School, tel. 023 538 9461,  06 22 476 781 (Edwin van Schie)

info @ hongaarseschool.nl (spaties verwijderen) 

'Sulibuli' en Mini-Hongarije Fair

Zangeressen van AKT Színház & band, Hillegom

Op 1 maart 2015 organiseerden de Hongaarse School en Most Magyarul! Hongarije Magazine wederom een gezellige en inspirerende sulibuli (schoolfeest) en mini-Hongarije Fair. Behalve een heerlijke gulyásmaaltijd verzorgd door Tündi's keuken en lekkere Hongaarse pogácsa (een groot succes bij het jubileumconcert in 2013) was er dit jaar opnieuw een cultureel programma om je vingers bij af te likken. Na een aparte workshop Hongaars lesmateriaal voor docenten Hongaars (14.00 u, zie hieronder) gingen om 16.00 u. de deuren van het theater open voor een gezellige inloop en de mini-Hongarije Fair. Daarna verzorgden om 16.30 u. Gábor Erdős en Borbála Bakonyi net als in november 2013 het muzikale voorprogramma, waarna de matinee werd afgesloten met een spetterend optreden (18.00-20.00 u.) door het zangduo van het AKT Színház uit Budapest. In dit filmpje kunt u kennismaken met o.a. zangeressen Paulina Takács en Eszter Palóc van AKT. (Frans gezongen, maar in Hillegom kwamen zij met een Hongaars programma van gouwe ouwe, schlagers en lichte popsongs).  Een overzicht van de Hongaarse liederen en chansons die het duo voor u bracht, vindt u hier. Inmiddels staan de teksten (klik maar) van het programma in het archief van onze evenementensite. Pálóc Eszter is hier te beluisteren in de vertolking van een goud-oud volkslied, Megkötöm lovamat.

Workshop Hongaarse vakdidactiek en presentatie nieuwe lesmethode Magyar OK voor docenten Hongaars

Voor docenten Hongaars, vergevorderde cursisten en andere serieuze belangstellenden organiseerde de Hongaarse School een workshop rond het (gebruik van het) nieuwe lesmateriaal Magyar OK. De workshop werd geleid door Szilvia Szita, mede-auteur van de lesmethode, die al gelijksoortige presentaties en workshops gaf aan universiteiten in o.a. Londen, Parijs en Berlijn. De voertaal was Hongaars.  Szilvia Szita is ook de mede-auteur van Practical Hungarian Grammar en beheert de site magyarora.com.


Hongaarse School

Goed hongaars spreken leer je op de hongaarseschool in haarlem